med paprika, champinjoner, créme fraiche & kokt potatis.
Stekt fläsk
med raggmunk och rårörda lingon.
Morotsbiff
med tzatziki och bulgursallad.
Vegetarisk
Onsdag 2/7
Stekt fiskfilé
135 kr
med rhode islandsås, citron & kokt potatis.
Biff stroganoff
med saltgurka och ris.
Morotsbiff
med tzatziki och bulgursallad.
Vegetarisk
Torsdag 3/7
Pocherad fiskfilé
135 kr
med ägg & persiljesås, gröna ärtor och kokt potatis.
Gräddstuvad pytt i panna
med ägg & rödbetor.
Morotsbiff
med tzatziki och bulgursallad.
Vegetarisk
Fredag 4/7
Pocherad fiskfilé
135 kr
med skageracksås, picklade vaxbönor & kokt potatis.
Köttfärsbiff
med soltorkad tomatsås & stekt potatis.
Morotsbiff
med tzatziki och bulgursallad.
Vegetarisk
Lördag 5/7
Söndag 6/7
Välkommen till Restaurang Kajkanten på Bohusläns Museum i Uddevalla – en plats där du kan njuta av mat med både hjärta och själ! Här serveras kravmärkt mat tillagad av råvaror från lokala producenter, med fokus på att lyfta fram smakerna från Bohuslän. Varför inte prova landskapets specialitet, äggost, eller unna dig en klassisk husmanskost? Till lunchen ingår alltid en fräsch salladsbuffé och hembakt bröd, och du kan avsluta måltiden med något gott till kaffet.
Vi bjuder på en stämningsfull miljö vid vattnet, perfekt för en paus i vardagen eller som del av ditt museibesök. Varje dag har vi två lunchrätter att välja mellan, alltid med ett vegetariskt alternativ. På helgerna serveras vi en speciell helglunch för att sätta extra guldkant på ditt besök. Kom och upplev en smakresa i hjärtat av Bohusläns kulturhistoria – du hittar oss på Museigatan 1 i Uddevalla. Varmt välkommen!
Uppskattar du Mat och Mat?
Hjälp dina vänner att upptäcka lunchguiden Mat och Mat