Indisk ost långsamt lagas i en tomat baserad curry. Indiens mest populära rätt.
Vegetarisk
Dal Makhani
185 kr
En krämig svart-linsgryta. Denna rätt är Punjabs stolthet, alla familjer har sitt eget hemliga recept.
Vegetarisk
Ludhiyanvi Saag Lamb
150 kr
Marinerad lamm långsamt tillagat i spenat och senapsgrönt, ingefära och kryddor. Serveras med majsbröd, detta är en rätt från Ludhiyanvi, Punjab.
Kyckling Tikka Makhani
135 kr
Marinerad kyckling grillad i vår tandoor ugn sedan tillagad i en rik silkeslen ”makhani-sås”. En smakrik curry.
Pataka Vegan Sallad
135 kr
Grönsaksfyllda samosas serveras med sallad av frisée, mache, babyspenat, ruccola, morötter, vitkål, quinoa och avokado med honungs-senaps- och myntadressing.
Vegansk
Kati Roll
120 kr
En street food maträtt från Kolkata. Kyckling eller Vegetarisk samosa och krispiga grönsaker med yoghurt dressing insvept i ett tunt bröd (Paratha) serverad med Tamarind chutney
Pataka Dal
130 kr
Linsgryta med färsk bladspenat och grönsaker. Långsamt tillagad i en mild blandkrydda som vi kallar sambar masala. Denna rätt är baserad på vårt familje recept.
Vegansk
Chana/Chole Masala
130 kr
Kikärtsgryta, även populärt kallat chole masala i norra Indien
Vegansk
Mama’s Kokos Kyckling
135 kr
Traditionell kycklingcurry, tillagad med kokosmjölk och färsk kokos. En traditionell rätt från södra Indien.
Pataka Räk Sallad
155 kr
Mint, cashewnötskräkm marinerad räkor serveras med sallad av frisée, mache, babyspenat, ruccola, morötter, vitkål, quinoa och avokado med honungs-senaps- och myntadressing.
Pataka Chicken Salad
135 kr
Tandoori Chicken served with Lollo rossi salad, quinoa, radishes, beetroot, avocado and lettuce leaves.
Raita
55 kr
Yoghurt med gurka
Onsdag 26/3
‘Punjabi’ Paneer Curry
135 kr
Indisk ost långsamt lagas i en tomat baserad curry. Indiens mest populära rätt.
Vegetarisk
Dal Makhani
185 kr
En krämig svart-linsgryta. Denna rätt är Punjabs stolthet, alla familjer har sitt eget hemliga recept.
Vegetarisk
Ludhiyanvi Saag Lamb
150 kr
Marinerad lamm långsamt tillagat i spenat och senapsgrönt, ingefära och kryddor. Serveras med majsbröd, detta är en rätt från Ludhiyanvi, Punjab.
Kyckling Tikka Makhani
135 kr
Marinerad kyckling grillad i vår tandoor ugn sedan tillagad i en rik silkeslen ”makhani-sås”. En smakrik curry.
Pataka Vegan Sallad
135 kr
Grönsaksfyllda samosas serveras med sallad av frisée, mache, babyspenat, ruccola, morötter, vitkål, quinoa och avokado med honungs-senaps- och myntadressing.
Vegansk
Kati Roll
120 kr
En street food maträtt från Kolkata. Kyckling eller Vegetarisk samosa och krispiga grönsaker med yoghurt dressing insvept i ett tunt bröd (Paratha) serverad med Tamarind chutney
Pataka Dal
130 kr
Linsgryta med färsk bladspenat och grönsaker. Långsamt tillagad i en mild blandkrydda som vi kallar sambar masala. Denna rätt är baserad på vårt familje recept.
Vegansk
Chana/Chole Masala
130 kr
Kikärtsgryta, även populärt kallat chole masala i norra Indien
Vegansk
Mama’s Kokos Kyckling
135 kr
Traditionell kycklingcurry, tillagad med kokosmjölk och färsk kokos. En traditionell rätt från södra Indien.
Pataka Räk Sallad
155 kr
Mint, cashewnötskräkm marinerad räkor serveras med sallad av frisée, mache, babyspenat, ruccola, morötter, vitkål, quinoa och avokado med honungs-senaps- och myntadressing.
Pataka Chicken Salad
135 kr
Tandoori Chicken served with Lollo rossi salad, quinoa, radishes, beetroot, avocado and lettuce leaves.
Raita
55 kr
Yoghurt med gurka
Torsdag 27/3
‘Punjabi’ Paneer Curry
135 kr
Indisk ost långsamt lagas i en tomat baserad curry. Indiens mest populära rätt.
Vegetarisk
Dal Makhani
185 kr
En krämig svart-linsgryta. Denna rätt är Punjabs stolthet, alla familjer har sitt eget hemliga recept.
Vegetarisk
Ludhiyanvi Saag Lamb
150 kr
Marinerad lamm långsamt tillagat i spenat och senapsgrönt, ingefära och kryddor. Serveras med majsbröd, detta är en rätt från Ludhiyanvi, Punjab.
Kyckling Tikka Makhani
135 kr
Marinerad kyckling grillad i vår tandoor ugn sedan tillagad i en rik silkeslen ”makhani-sås”. En smakrik curry.
Pataka Vegan Sallad
135 kr
Grönsaksfyllda samosas serveras med sallad av frisée, mache, babyspenat, ruccola, morötter, vitkål, quinoa och avokado med honungs-senaps- och myntadressing.
Vegansk
Kati Roll
120 kr
En street food maträtt från Kolkata. Kyckling eller Vegetarisk samosa och krispiga grönsaker med yoghurt dressing insvept i ett tunt bröd (Paratha) serverad med Tamarind chutney
Pataka Dal
130 kr
Linsgryta med färsk bladspenat och grönsaker. Långsamt tillagad i en mild blandkrydda som vi kallar sambar masala. Denna rätt är baserad på vårt familje recept.
Vegansk
Chana/Chole Masala
130 kr
Kikärtsgryta, även populärt kallat chole masala i norra Indien
Vegansk
Mama’s Kokos Kyckling
135 kr
Traditionell kycklingcurry, tillagad med kokosmjölk och färsk kokos. En traditionell rätt från södra Indien.
Pataka Räk Sallad
155 kr
Mint, cashewnötskräkm marinerad räkor serveras med sallad av frisée, mache, babyspenat, ruccola, morötter, vitkål, quinoa och avokado med honungs-senaps- och myntadressing.
Pataka Chicken Salad
135 kr
Tandoori Chicken served with Lollo rossi salad, quinoa, radishes, beetroot, avocado and lettuce leaves.
Raita
55 kr
Yoghurt med gurka
Fredag 28/3
‘Punjabi’ Paneer Curry
135 kr
Indisk ost långsamt lagas i en tomat baserad curry. Indiens mest populära rätt.
Vegetarisk
Dal Makhani
185 kr
En krämig svart-linsgryta. Denna rätt är Punjabs stolthet, alla familjer har sitt eget hemliga recept.
Vegetarisk
Ludhiyanvi Saag Lamb
150 kr
Marinerad lamm långsamt tillagat i spenat och senapsgrönt, ingefära och kryddor. Serveras med majsbröd, detta är en rätt från Ludhiyanvi, Punjab.
Kyckling Tikka Makhani
135 kr
Marinerad kyckling grillad i vår tandoor ugn sedan tillagad i en rik silkeslen ”makhani-sås”. En smakrik curry.
Pataka Vegan Sallad
135 kr
Grönsaksfyllda samosas serveras med sallad av frisée, mache, babyspenat, ruccola, morötter, vitkål, quinoa och avokado med honungs-senaps- och myntadressing.
Vegansk
Kati Roll
120 kr
En street food maträtt från Kolkata. Kyckling eller Vegetarisk samosa och krispiga grönsaker med yoghurt dressing insvept i ett tunt bröd (Paratha) serverad med Tamarind chutney
Pataka Dal
130 kr
Linsgryta med färsk bladspenat och grönsaker. Långsamt tillagad i en mild blandkrydda som vi kallar sambar masala. Denna rätt är baserad på vårt familje recept.
Vegansk
Chana/Chole Masala
130 kr
Kikärtsgryta, även populärt kallat chole masala i norra Indien
Vegansk
Mama’s Kokos Kyckling
135 kr
Traditionell kycklingcurry, tillagad med kokosmjölk och färsk kokos. En traditionell rätt från södra Indien.
Pataka Räk Sallad
155 kr
Mint, cashewnötskräkm marinerad räkor serveras med sallad av frisée, mache, babyspenat, ruccola, morötter, vitkål, quinoa och avokado med honungs-senaps- och myntadressing.
Pataka Chicken Salad
135 kr
Tandoori Chicken served with Lollo rossi salad, quinoa, radishes, beetroot, avocado and lettuce leaves.
Raita
55 kr
Yoghurt med gurka
Lördag 29/3
Lunchstängt
Söndag 30/3
Lunchstängt
Om du letar efter en smakrik lunch i Stockholm, kan Pataka Indian Restaurant vara ett utmärkt val. Belägen på Sankt Eriksgatan 95, bjuder restaurangen på autentiska indiska rätter tillagade med noggrant utvalda kryddor och färska ingredienser. Här hittar du klassiker som butter chicken, tikka masala och lamm korma, men också vegetariska och veganska alternativ. Lunchen serveras i en trivsam miljö, perfekt för en paus under dagen. Vill du hellre ta med dig maten, går det lika bra. Ett bra ställe för dig som gillar indiska smaker och vill ha en mättande och välkryddad lunch. Pataka är Sunil Raikar's drömprojekt, att få presentera riktig Indisk mat kultur för den svenska publiken i en välkomnande miljö. Payla Khanna har skapat miljön/design, alla interiörer i restaurangen är handgjorda i Indien. Chef Milan Gupta från Mumbai har skapat menyn, tränat upp sitt bästa lag som nu kommit till Sverige.
Uppskattar du Mat och Mat?
Hjälp dina vänner att upptäcka lunchguiden Mat och Mat