Middagsmeny Bara Vara

Middagsmeny hos Bara Vara
  
042-24 52 52
  
E-post 
  
Webbplats 

Bara Vara

Bara Vara är en restaurang med bar och vinkällare som funnits i Helsingborg sedan 1999. Vi tänker kvalitet, hantverk, custom och känsla i allt från menysammansättning till hantverk i lokalen. Passionen för mat och dryck i kombination med miljö och trivsel är det som driver oss varje dag året runt. Vi gör allt från grunden och hoppas att det uppmärksammas och uppskattas av våra matgäster.

Betyg

4,2

Betyget är ett genomsnittligt betyg samlat från ett flertal andra tjänster som samlar in betyg och omdömen om restauranger.

Information

Fisk & skaldjur
Kött
Meny

Snacks

Pommes frites
60 kr
krispiga pommes frites med dippsås
Oliver
60 kr
oliver manzanilla
Mandlar
60 kr
saltrostade valenciamandlar/saltrostade tryffelmandlar
Skaldjurskroketter
90 kr
skaldjurskroketter, chilimayo
Chips och dipp
90 kr
chips och dipp, smetana, kalixlöjrom
Krokett
80 kr
krokett på chark och ost
Saltgurka
80 kr
saltgurka, smetana, honung

Dessert

Mörk chokladtartelette
140 kr
marinerade jordgubbar, lemoncurd, jordgubbssorbet och rostad vitchoklad
Crème brûlée
120 kr
med färska bär
Utvalda ostar
160 kr
med tillbehör

Meny

Vit sparris
190 kr
friterat ägg, råhyvlad rädisa, sparrismajonnäs, rostade hasselnötter, brynt smör och rissallad
Krispig vegan vårrulle
180 kr
glasnudlar, kål, marinerad portabello, chili, vitlök, persiljemajonnäs och örtsallad
Råbiff på oxe
200 kr
kapris, cornichons, schalottenlök, dijonmajonnäs, pepparrot, potatischips och lagrad parmesan
Tortellini
190 kr
hemmagjord fylld pasta med sotad citron, parmesan och rostad vitlök, purjolöksskum, grön sparris från österlen, råriven champinjon, brynt hasselnötssmör och riven tryffelpecorino
Bakad rödingfjälle
200 kr
spritäkor, fermenterad hjärtsallad, grillad broccoli, bjärepotatis, stenbitsrom, grön sparris från österlen och stormad havskräfssbuljong
Sotad fröyalax
190 kr
grillad hjärtsallad, hyvlad rädisa, ramslöksmajonnäs, brynt smör, bjärepotatis, bakat ägg, hyvlad rödlök och krispigt dillbröd
Kalixlöjrom
290 kr
smörstekt bröd, rödlök, citron, gräslök, crème fraiche och dill
Pelle janzon
240 kr
rå utbankad oxfilé på smörstekt bröd med kalixlöjrom, crème fraiche, rödlök och äggula
Antipasti
220 kr
utvalda delikatesser, charkuterier och ostar med vitlöksbröd
Smörbakad hummerstjärt
360 kr
hemmagjord fylld pasta med sotad citron, parmesan och rostad vitlök, vit sparris, tomatsallad, vitlök, jordärtskockschips och beurne blanc
Grillad oxfilé
380 kr
tomat- & löksallad, pommes frites, bakad vårlök och bearnaisesås

Uppskattar du
Mat och Mat?

Hjälp dina vänner att upptäcka lunchguiden Mat och Mat