Veckans lunchmeny Taperian

Vecka 35
Lunch vecka 36
  
046-12 22 00
  
E-post 
  
Webbplats 

Information om dagens lunch

På måndag-fredag ingår det sallad från ett salladsbord och hembakta baguetter. Allergier? Fråga personalen om mer info. Alla våra rätter är laktosfria med undantag för ostarna.

Måndag 1/9

Klassisk Wallenbergare
145 kr
brynt smör, potatispuré, rårörda lingon & gröna ärtor
Nattbakad grillad grissida
149 kr
choucroute, kumminbakad morot, rödvinssky & dijonnaise
Fish & chips
158 kr
tartarsås, ärtmash, mynta, citron & glasört
Arancini
149 kr
spenat, kryddig tomatsås, spansk pepparemulsion, ostronskivling & parmesan
Veckans tapas
199 kr
12 månader lagrad Serranoskinka / Nocellara oliver / Egengjord bredbar chorizo & skånsk honung / Manchego / Krokett med ostcrème / Gambas al ajillo
Röksaltad entrecôte
195 kr
bakad steklök, rödvinssås & patatas bravas
Tartar på svensk oxe
185 kr
chorizo, potatiskrisp & patatas bravas
Caesarsallad
145 kr
kyckling, bacon & krutonger
Sallad
145 kr
burrata, grillad nektarin, rostade solrosfrön, citron & honung

Tisdag 2/9

Klassisk Wallenbergare
145 kr
brynt smör, potatispuré, rårörda lingon & gröna ärtor
Nattbakad grillad grissida
149 kr
choucroute, kumminbakad morot, rödvinssky & dijonnaise
Fish & chips
158 kr
tartarsås, ärtmash, mynta, citron & glasört
Arancini
149 kr
spenat, kryddig tomatsås, spansk pepparemulsion, ostronskivling & parmesan
Veckans tapas
199 kr
12 månader lagrad Serranoskinka / Nocellara oliver / Egengjord bredbar chorizo & skånsk honung / Manchego / Krokett med ostcrème / Gambas al ajillo
Röksaltad entrecôte
195 kr
bakad steklök, rödvinssås & patatas bravas
Tartar på svensk oxe
185 kr
chorizo, potatiskrisp & patatas bravas
Caesarsallad
145 kr
kyckling, bacon & krutonger
Sallad
145 kr
burrata, grillad nektarin, rostade solrosfrön, citron & honung

Onsdag 3/9

Klassisk Wallenbergare
145 kr
brynt smör, potatispuré, rårörda lingon & gröna ärtor
Nattbakad grillad grissida
149 kr
choucroute, kumminbakad morot, rödvinssky & dijonnaise
Fish & chips
158 kr
tartarsås, ärtmash, mynta, citron & glasört
Arancini
149 kr
spenat, kryddig tomatsås, spansk pepparemulsion, ostronskivling & parmesan
Veckans tapas
199 kr
12 månader lagrad Serranoskinka / Nocellara oliver / Egengjord bredbar chorizo & skånsk honung / Manchego / Krokett med ostcrème / Gambas al ajillo
Röksaltad entrecôte
195 kr
bakad steklök, rödvinssås & patatas bravas
Tartar på svensk oxe
185 kr
chorizo, potatiskrisp & patatas bravas
Caesarsallad
145 kr
kyckling, bacon & krutonger
Sallad
145 kr
burrata, grillad nektarin, rostade solrosfrön, citron & honung

Torsdag 4/9

Klassisk Wallenbergare
145 kr
brynt smör, potatispuré, rårörda lingon & gröna ärtor
Nattbakad grillad grissida
149 kr
choucroute, kumminbakad morot, rödvinssky & dijonnaise
Fish & chips
158 kr
tartarsås, ärtmash, mynta, citron & glasört
Arancini
149 kr
spenat, kryddig tomatsås, spansk pepparemulsion, ostronskivling & parmesan
Veckans tapas
199 kr
12 månader lagrad Serranoskinka / Nocellara oliver / Egengjord bredbar chorizo & skånsk honung / Manchego / Krokett med ostcrème / Gambas al ajillo
Röksaltad entrecôte
195 kr
bakad steklök, rödvinssås & patatas bravas
Tartar på svensk oxe
185 kr
chorizo, potatiskrisp & patatas bravas
Caesarsallad
145 kr
kyckling, bacon & krutonger
Sallad
145 kr
burrata, grillad nektarin, rostade solrosfrön, citron & honung

Fredag 5/9

Klassisk Wallenbergare
145 kr
brynt smör, potatispuré, rårörda lingon & gröna ärtor
Nattbakad grillad grissida
149 kr
choucroute, kumminbakad morot, rödvinssky & dijonnaise
Fish & chips
158 kr
tartarsås, ärtmash, mynta, citron & glasört
Arancini
149 kr
spenat, kryddig tomatsås, spansk pepparemulsion, ostronskivling & parmesan
Veckans tapas
199 kr
12 månader lagrad Serranoskinka / Nocellara oliver / Egengjord bredbar chorizo & skånsk honung / Manchego / Krokett med ostcrème / Gambas al ajillo
Röksaltad entrecôte
195 kr
bakad steklök, rödvinssås & patatas bravas
Tartar på svensk oxe
185 kr
chorizo, potatiskrisp & patatas bravas
Caesarsallad
145 kr
kyckling, bacon & krutonger
Sallad
145 kr
burrata, grillad nektarin, rostade solrosfrön, citron & honung

Lördag 6/9

Grillad pluma
159 kr
tomatsallad, friterad ruccola, romescosås & patatas bravas
Klassisk Wallenbergare
159 kr
brynt smör, potatispuré, rårörda lingon & gröna ärtor
Mini-hamburguesa, 80 g. (oxe/vegansk)
159 kr
patatas bravas, pimientos de Padrón & anchoketchup (extra puck +20:-)
Sallad
165 kr
burrata, grillad nektarin, rostade solrosfrön, citron & honung
Caesarsallad
165 kr
kyckling, bacon & krutonger
Röksaltad entrecôte
195 kr
bakad steklök, rödvinssås & patatas bravas
Dagens färska fisk
175 kr
smörstekt svamp, soffritto, rostad Valenciamandel & potatispuré
Tartar på svensk oxe
185 kr
chorizo, potatiskrisp & patatas bravas
Veckans tapas
199 kr
12 månader lagrad Serranoskinka / Nocellara oliver / Egengjord bredbar chorizo & skånsk honung / Manchego / Krokett med ostcrème / Gambas al ajillo
Baguette & olivolja
44/68 kr
1-2 pers/2-4 pers

Söndag 7/9

Lunchstängt

Hos Restaurang Taperian i Stadshallen på Stortorget 9 i Lund får du uppleva lunch på ett sätt som blandar sydeuropeisk passion med svenska klassiker. Du kan slå dig ner i vår levande mötesplats och välja mellan dagens färska fisk, en fräsch Caesarsallad eller kanske en klassisk Wallenbergare. Du som gillar variation hittar alltid veckans tapas på menyn – perfekt att dela eller njuta av själv. Här hämtar vi inspiration från Spanien, men vi är inte blyga för att låna smaker från Italien och Frankrike. Samtidigt låter vi gärna det svenska köket sätta sin prägel på tallriken. Du känner snabbt att vi brinner för både mat och dryck, inte minst med vårt eget bryggeri som ger en extra dimension till lunchen. Du kan komma hit för en snabb vardagspaus eller för ett längre avbrott med kollegor eller vänner. Du väljer själv om du vill ha något lätt eller mer rustikt. Du får alltid mat som är gjord med omsorg och med en sydeuropeisk känsla. Kom och upplev Taperian – här möts Lund och Medelhavet i en skön kombination.

Uppskattar du
Mat och Mat?

Hjälp dina vänner att upptäcka lunchguiden Mat och Mat

    Taggar: