Veckans lunchmeny Taperian

Vecka 41
Lunch vecka 42
  
046-12 22 00
  
E-post 
  
Webbplats 

Information om dagens lunch

På måndag-fredag ingår det sallad från ett salladsbord och hembakta baguetter. Allergier? Fråga personalen om mer info. Alla våra rätter är laktosfria med undantag för ostarna.

Måndag 13/10

Klassisk Wallenbergare
149 kr
med brynt smör, potatispuré, rårörda lingon & gröna ärtor
Saltimbocca på kyckling
149 kr
med tomatsås, risotto, ostronskivling, salviasmör & friterad ruccola
Dagens färska fisk
158 kr
med sauce Gribiche, sotad pak choi, ärtmash med brynt smör & örtsvängd potatis
Bakad rotselleri
149 kr
med sotad pak choi, butternutpuré, sötpotatishummus, friterade kikärtor & salviasmör
Veckans tapas
199 kr
12 månader lagrad Serranoskinka / Nocellara oliver / Egengjord bredbar chorizo & skånsk honung / Manchego / Krokett med ostcrème / Gambas al ajillo
Svensk entrecôte
199 kr
med svartrot, rödvinssås & patatas bravas
Tartar på svensk oxe
189 kr
med chorizo, potatiskrisp & patatas bravas
Caesarsallad
149 kr
med kyckling, bacon & krutonger
Sallad
149 kr
med friterad getost, kapris, päron & rostad bovete

Tisdag 14/10

Klassisk Wallenbergare
149 kr
med brynt smör, potatispuré, rårörda lingon & gröna ärtor
Saltimbocca på kyckling
149 kr
med tomatsås, risotto, ostronskivling, salviasmör & friterad ruccola
Dagens färska fisk
158 kr
med sauce Gribiche, sotad pak choi, ärtmash med brynt smör & örtsvängd potatis
Bakad rotselleri
149 kr
med sotad pak choi, butternutpuré, sötpotatishummus, friterade kikärtor & salviasmör
Veckans tapas
199 kr
12 månader lagrad Serranoskinka / Nocellara oliver / Egengjord bredbar chorizo & skånsk honung / Manchego / Krokett med ostcrème / Gambas al ajillo
Svensk entrecôte
199 kr
med svartrot, rödvinssås & patatas bravas
Tartar på svensk oxe
189 kr
med chorizo, potatiskrisp & patatas bravas
Caesarsallad
149 kr
med kyckling, bacon & krutonger
Sallad
149 kr
med friterad getost, kapris, päron & rostad bovete

Onsdag 15/10

Klassisk Wallenbergare
149 kr
med brynt smör, potatispuré, rårörda lingon & gröna ärtor
Saltimbocca på kyckling
149 kr
med tomatsås, risotto, ostronskivling, salviasmör & friterad ruccola
Dagens färska fisk
158 kr
med sauce Gribiche, sotad pak choi, ärtmash med brynt smör & örtsvängd potatis
Bakad rotselleri
149 kr
med sotad pak choi, butternutpuré, sötpotatishummus, friterade kikärtor & salviasmör
Veckans tapas
199 kr
12 månader lagrad Serranoskinka / Nocellara oliver / Egengjord bredbar chorizo & skånsk honung / Manchego / Krokett med ostcrème / Gambas al ajillo
Svensk entrecôte
199 kr
med svartrot, rödvinssås & patatas bravas
Tartar på svensk oxe
189 kr
med chorizo, potatiskrisp & patatas bravas
Caesarsallad
149 kr
med kyckling, bacon & krutonger
Sallad
149 kr
med friterad getost, kapris, päron & rostad bovete

Torsdag 16/10

Klassisk Wallenbergare
149 kr
med brynt smör, potatispuré, rårörda lingon & gröna ärtor
Saltimbocca på kyckling
149 kr
med tomatsås, risotto, ostronskivling, salviasmör & friterad ruccola
Dagens färska fisk
158 kr
med sauce Gribiche, sotad pak choi, ärtmash med brynt smör & örtsvängd potatis
Bakad rotselleri
149 kr
med sotad pak choi, butternutpuré, sötpotatishummus, friterade kikärtor & salviasmör
Veckans tapas
199 kr
12 månader lagrad Serranoskinka / Nocellara oliver / Egengjord bredbar chorizo & skånsk honung / Manchego / Krokett med ostcrème / Gambas al ajillo
Svensk entrecôte
199 kr
med svartrot, rödvinssås & patatas bravas
Tartar på svensk oxe
189 kr
med chorizo, potatiskrisp & patatas bravas
Caesarsallad
149 kr
med kyckling, bacon & krutonger
Sallad
149 kr
med friterad getost, kapris, päron & rostad bovete

Fredag 17/10

Klassisk Wallenbergare
149 kr
med brynt smör, potatispuré, rårörda lingon & gröna ärtor
Saltimbocca på kyckling
149 kr
med tomatsås, risotto, ostronskivling, salviasmör & friterad ruccola
Dagens färska fisk
158 kr
med sauce Gribiche, sotad pak choi, ärtmash med brynt smör & örtsvängd potatis
Bakad rotselleri
149 kr
med sotad pak choi, butternutpuré, sötpotatishummus, friterade kikärtor & salviasmör
Veckans tapas
199 kr
12 månader lagrad Serranoskinka / Nocellara oliver / Egengjord bredbar chorizo & skånsk honung / Manchego / Krokett med ostcrème / Gambas al ajillo
Svensk entrecôte
199 kr
med svartrot, rödvinssås & patatas bravas
Tartar på svensk oxe
189 kr
med chorizo, potatiskrisp & patatas bravas
Caesarsallad
149 kr
med kyckling, bacon & krutonger
Sallad
149 kr
med friterad getost, kapris, päron & rostad bovete

Lördag 18/10

Grillad pluma
159 kr
med tomatsallad, friterad ruccola, romescosås & patatas bravas
Klassisk Wallenbergare
159 kr
med brynt smör, potatispuré, rårörda lingon & gröna ärtor
Mini-hamburguesa, 80 g. (oxe/vegansk)
159 kr
med patatas bravas, pimientos de Padrón & anchoketchup (Extra puck +20:-)
Sallad
165 kr
med friterad getost, kapris, päron & rostad bovete
Caesarsallad
165 kr
kyckling, bacon & krutonger
Svensk entrecôte
199 kr
med svartrot, rödvinssås & patatas bravas
Dagens färska fisk
175 kr
med smörstekt svamp, soffritto, rostad Valenciamandel & potatispuré
Tartar på svensk oxe
189 kr
med chorizo, potatiskrisp & patatas bravas
Veckans tapas
199 kr
12 månader lagrad Serranoskinka / Nocellara oliver / Egengjord bredbar chorizo & skånsk honung / Manchego / Krokett med ostcrème / Gambas al ajillo

Söndag 19/10

Lunchstängt

Hos Restaurang Taperian i Stadshallen på Stortorget 9 i Lund får du uppleva lunch på ett sätt som blandar sydeuropeisk passion med svenska klassiker. Du kan slå dig ner i vår levande mötesplats och välja mellan dagens färska fisk, en fräsch Caesarsallad eller kanske en klassisk Wallenbergare. Du som gillar variation hittar alltid veckans tapas på menyn – perfekt att dela eller njuta av själv. Här hämtar vi inspiration från Spanien, men vi är inte blyga för att låna smaker från Italien och Frankrike. Samtidigt låter vi gärna det svenska köket sätta sin prägel på tallriken. Du känner snabbt att vi brinner för både mat och dryck, inte minst med vårt eget bryggeri som ger en extra dimension till lunchen. Du kan komma hit för en snabb vardagspaus eller för ett längre avbrott med kollegor eller vänner. Du väljer själv om du vill ha något lätt eller mer rustikt. Du får alltid mat som är gjord med omsorg och med en sydeuropeisk känsla. Kom och upplev Taperian – här möts Lund och Medelhavet i en skön kombination.

Uppskattar du
Mat och Mat?

Hjälp dina vänner att upptäcka lunchguiden Mat och Mat

    Taggar: