Veckans lunchmeny Taperian

Vecka 48
Lunch vecka 49

  
046-12 22 00
  
E-post 
  
Webbplats 

Information om dagens lunch

På måndag-fredag ingår det sallad från ett salladsbord och hembakta baguetter. Allergier? Fråga personalen om mer info. Alla våra rätter är laktosfria med undantag för ostarna.

Måndag 1/12

Klassisk Wallenbergare
149 kr
med brynt smör, potatispuré, rårörda lingon & gröna ärtor
Schnitzel
149 kr
med purjolökspotatis, rostad broccoli, rödvinssky, ärtor & jalapeñosmör
Dagens färska fisk
158 kr
med skaldjursås, spenat, saffran, fänkål & pommes duchesse
Friterad halloumi
149 kr
med honungsbakade rödbetor, rostade pistagenötter, dragonemulsion & grillad rotselleri
Veckans tapas
199 kr
12 månader lagrad Serranoskinka / Nocellara oliver / Egengjord bredbar chorizo & skånsk honung / Manchego / Krokett med ostcrème / Gambas al ajillo
Grillad svensk entrecôte
199 kr
svartrot, mojo rojo, rödvinssås & patatas bravas
Tartar på svensk oxe
189 kr
med chorizo, potatiskrisp & patatas bravas
Caesarsallad
149 kr
med kyckling, bacon & krutonger
Rosmaringlaserade ljumna betor
149 kr
med eldad getost, sallad, dijonnaise, valnötter, apelsin & honung

Tisdag 2/12

Klassisk Wallenbergare
149 kr
med brynt smör, potatispuré, rårörda lingon & gröna ärtor
Schnitzel
149 kr
med purjolökspotatis, rostad broccoli, rödvinssky, ärtor & jalapeñosmör
Dagens färska fisk
158 kr
med skaldjursås, spenat, saffran, fänkål & pommes duchesse
Friterad halloumi
149 kr
med honungsbakade rödbetor, rostade pistagenötter, dragonemulsion & grillad rotselleri
Veckans tapas
199 kr
12 månader lagrad Serranoskinka / Nocellara oliver / Egengjord bredbar chorizo & skånsk honung / Manchego / Krokett med ostcrème / Gambas al ajillo
Grillad svensk entrecôte
199 kr
svartrot, mojo rojo, rödvinssås & patatas bravas
Tartar på svensk oxe
189 kr
med chorizo, potatiskrisp & patatas bravas
Caesarsallad
149 kr
med kyckling, bacon & krutonger
Rosmaringlaserade ljumna betor
149 kr
med eldad getost, sallad, dijonnaise, valnötter, apelsin & honung

Onsdag 3/12

Klassisk Wallenbergare
149 kr
med brynt smör, potatispuré, rårörda lingon & gröna ärtor
Schnitzel
149 kr
med purjolökspotatis, rostad broccoli, rödvinssky, ärtor & jalapeñosmör
Dagens färska fisk
158 kr
med skaldjursås, spenat, saffran, fänkål & pommes duchesse
Friterad halloumi
149 kr
med honungsbakade rödbetor, rostade pistagenötter, dragonemulsion & grillad rotselleri
Veckans tapas
199 kr
12 månader lagrad Serranoskinka / Nocellara oliver / Egengjord bredbar chorizo & skånsk honung / Manchego / Krokett med ostcrème / Gambas al ajillo
Grillad svensk entrecôte
199 kr
svartrot, mojo rojo, rödvinssås & patatas bravas
Tartar på svensk oxe
189 kr
med chorizo, potatiskrisp & patatas bravas
Caesarsallad
149 kr
med kyckling, bacon & krutonger
Rosmaringlaserade ljumna betor
149 kr
med eldad getost, sallad, dijonnaise, valnötter, apelsin & honung

Torsdag 4/12

Klassisk Wallenbergare
149 kr
med brynt smör, potatispuré, rårörda lingon & gröna ärtor
Schnitzel
149 kr
med purjolökspotatis, rostad broccoli, rödvinssky, ärtor & jalapeñosmör
Dagens färska fisk
158 kr
med skaldjursås, spenat, saffran, fänkål & pommes duchesse
Friterad halloumi
149 kr
med honungsbakade rödbetor, rostade pistagenötter, dragonemulsion & grillad rotselleri
Veckans tapas
199 kr
12 månader lagrad Serranoskinka / Nocellara oliver / Egengjord bredbar chorizo & skånsk honung / Manchego / Krokett med ostcrème / Gambas al ajillo
Grillad svensk entrecôte
199 kr
svartrot, mojo rojo, rödvinssås & patatas bravas
Tartar på svensk oxe
189 kr
med chorizo, potatiskrisp & patatas bravas
Caesarsallad
149 kr
med kyckling, bacon & krutonger
Rosmaringlaserade ljumna betor
149 kr
med eldad getost, sallad, dijonnaise, valnötter, apelsin & honung

Fredag 5/12

Klassisk Wallenbergare
149 kr
med brynt smör, potatispuré, rårörda lingon & gröna ärtor
Schnitzel
149 kr
med purjolökspotatis, rostad broccoli, rödvinssky, ärtor & jalapeñosmör
Dagens färska fisk
158 kr
med skaldjursås, spenat, saffran, fänkål & pommes duchesse
Friterad halloumi
149 kr
med honungsbakade rödbetor, rostade pistagenötter, dragonemulsion & grillad rotselleri
Veckans tapas
199 kr
12 månader lagrad Serranoskinka / Nocellara oliver / Egengjord bredbar chorizo & skånsk honung / Manchego / Krokett med ostcrème / Gambas al ajillo
Grillad svensk entrecôte
199 kr
svartrot, mojo rojo, rödvinssås & patatas bravas
Tartar på svensk oxe
189 kr
med chorizo, potatiskrisp & patatas bravas
Caesarsallad
149 kr
med kyckling, bacon & krutonger
Rosmaringlaserade ljumna betor
149 kr
med eldad getost, sallad, dijonnaise, valnötter, apelsin & honung

Lördag 6/12

Grillad pluma
159 kr
med tomatsallad, friterad ruccola, romescosås & patatas bravas
Klassisk Wallenbergare
159 kr
med brynt smör, potatispuré, rårörda lingon & gröna ärtor
Mini-hamburguesa, 80 g. (oxe/vegansk)
159 kr
med patatas bravas, pimientos de Padrón & anchoketchup (Extra puck +20:-)
Rosmaringlaserade ljumna betor
165 kr
med eldad getost, sallad, Dijonnaise, valnötter, apelsin & honung
Caesarsallad
165 kr
kyckling, bacon & krutonger
Grillad svensk entrecôte
199 kr
svartrot, mojo rojo, rödvinssås & patatas bravas
Dagens färska fisk
175 kr
med spansk pisto, krispiga kikärtor, apelsin, aioli & potatispuré
Tartar på svensk oxe
189 kr
med chorizo, potatiskrisp & patatas bravas
Veckans tapas
199 kr
12 månader lagrad Serranoskinka / Nocellara oliver / Egengjord bredbar chorizo & skånsk honung / Manchego / Krokett med ostcrème / Gambas al ajillo

Söndag 7/12

Lunchstängt

Hos Restaurang Taperian i Stadshallen på Stortorget 9 i Lund får du uppleva lunch på ett sätt som blandar sydeuropeisk passion med svenska klassiker. Du kan slå dig ner i vår levande mötesplats och välja mellan dagens färska fisk, en fräsch Caesarsallad eller kanske en klassisk Wallenbergare. Du som gillar variation hittar alltid veckans tapas på menyn – perfekt att dela eller njuta av själv. Här hämtar vi inspiration från Spanien, men vi är inte blyga för att låna smaker från Italien och Frankrike. Samtidigt låter vi gärna det svenska köket sätta sin prägel på tallriken. Du känner snabbt att vi brinner för både mat och dryck, inte minst med vårt eget bryggeri som ger en extra dimension till lunchen. Du kan komma hit för en snabb vardagspaus eller för ett längre avbrott med kollegor eller vänner. Du väljer själv om du vill ha något lätt eller mer rustikt. Du får alltid mat som är gjord med omsorg och med en sydeuropeisk känsla. Kom och upplev Taperian – här möts Lund och Medelhavet i en skön kombination.

    Taggar: