Dra ner för att uppdatera

Om Matochmat

 

Det var en gång en restaurang... Jo, det var faktiskt så det hela började. Vi på Wiseweb fick nämligen frågan om det inte finns ett enklare sätt att marknadsföra sina luncher. Man upplevde det lite krångligt det här med Internet samtidigt som det tog mycket tid att marknadsföra sina luncher i flera kanaler. Och dessutom var det kostsamt.

Vi funderade hur vi skulle kunna förenkla och började fråga flera restauranger: Hur jobbar ni, vem gör vad, hur marknadsför ni era luncher idag, skriver ni ut egna lunchmenyer, uppdaterar ni själva er hemsida, vad upplever ni för svårigheter och så vidare.

Vi kunde ganska snabbt se ett mönster. Arbetstempot var oftast stressigt, man dubbelarbetade med hemsidor, menyutskrifter, tv-skärmar, sociala medier, andra lunchguider. Tog för mycket tid och blev då ofta inte av. Man hann inte eller prioriterade helt enkelt andra saker i all stress. Dessutom upplevde man många gånger svårt att lära sig nyttja det digitala. Här kände vi att vi kunde skapa något som verkligen underlättar och gör skillnad. På riktigt.

I grunden skulle vi kunna bygga upp en fin lunchguide. Men, vi ska inte bara bygga ännu en ny lunchguide bland alla andra. Åter igen, vi måste göra skillnad. Vi måste underlätta och försöka förenkla och eliminera ineffektivt dubbelarbete för restaurangerna i all deras lunchstress. Vi ska förtjäna våra kunder genom nytta och detta helst till lägre kostnad så att restaurangerna sparar både tid och pengar. Även tid är som bekant pengar. Men vi nöjde oss inte där.

Fredrik Andersson - Projektledare / VD

En ny modern lunchguide utan lunchsökare kommer inte att hjälpa i längden. Vi måste även fråga målgruppen "lunchätare på stan", vad dessa önskar, hur man tänker, vart äter man, och varför just hos den restaurangen, vad är viktigt, hur hittar man sin lunch i dagsläget, vad gör att du går tillbaka, vad skulle får dig att äta lunch oftare och så vidare.

Med all denna samlade information byggde vi upp konceptet som vi döpte till - Matochmat. Konceptet och sajten lanserades maj 2017. Därefter har vi startat upp i ytterligare orter där vi känner att vi kan göra samma skillnad och även utvecklat en app för iPhone och Android. Från första början så samarbetar vi med både lunchrestauranger och "lunchgäster på stan" och utvecklar konceptet med idéer, tekniska funktioner som ytterligare förenklar och förbättrar. Och vi kommer aldrig känna oss färdiga. Vi uppmanar alla att komma med önskemål som skulle förbättra och underlättar. För oss är det viktigt att vi gör rätt saker och vidareutvecklar konceptet som gynnar både restaurangen och lunchgästen. Var med och påverka utvecklingen.

Vi hoppas det smakar!

"Busenkelt att återanvända lunchrätter med ett knapptryck och de digitala bonusstämplarna funkar jättebra!"

Ingela Wikman, Coop Restaurangen, Skellefteå

"Fungerade alldeles utmärkt, och precis som du sa, hur lätt som helst :)"

Katharina Svensson, Smakfullt, Örnsköldsvik

"Matochmat är hur bra som helst, lätt att hantera och förenklar vår vardag."

Ulf Steringer, Grankotten & Grönborg, Sundsvall

"Matochmat är det bästa jag sett och jag har sett mycket. Det här borde alla restauranger ha."

Erik Keisu, Alcatraz & Zaap, Luleå

"Oerhört enkelt! Sparar massor av min tid tack vare menyutskrifterna, Facebook-delningen och den automatiska lunchmenyn på vår hemsida och att jag kan få förslag på tidigare lunchrätter. Wow!"

Vill du marknadsföra dina luncher här?

Marknadsför dina luncher helt fritt och känn dig samtidigt för. Förutom exponering får du också tillgång till automatiska utskrifter av vecko- och dagsmenyer, smidig delning till Facebook, möjlighet till digitala bonusstämplar (valfritt) och automatisk visning av dina luncher på din restaurangs hemsida.

Läs mer

Är du restaurang och har frågor eller vill ha mer information om tjänsten Matochmat:

Maila: info@matochmat.se

Ring: 010-222 16 50

Sortera restauranglista

 
Sortera efter

Ingen åtkomst till position...

Vi kunde tyvärr inte hitta din position. Detta beror oftast på inställningar i din telefon/surfplatta som blockerar att position används.

Är du osäker på hur du gör för att tillåta åtkomst till din position så kan du läsa mer i våra Frågor och svar.