Matlådan har lagts i varukorgen

Middagsmeny Teleborgs Slott

Middagsmeny hos Teleborgs Slott
  
0470-34 89 80
  
E-post 
  
Webbplats 

Teleborgs Slott

En restaurang strax utanför Växjö vid Linnéuniversitetet. Vi jobbar med råvaror av högsta kvalitet och vår meny byts säsongsvis. I våra vackra lokaler kan du känna historiens vingslag och njuta med alla din sinnen.

Betyg

4,2

Betyget är ett genomsnittligt betyg samlat från ett flertal andra tjänster som samlar in betyg och omdömen om restauranger.

Information

Fine dining
Fisk & skaldjur
Kött

Prisklass:

Kvällsmeny

Förrätter

Råbiff på svenskt innanlår
165 kr
svampemulsion och syrad schalottenlök samt krispig palsternacka och torkat lingonpulver
Slottets Toast Skagen
185 kr
med hembakad brioche, syrad röd lök och citron samt dill
Grönkål- och spenatsoppa
165 kr
med tartar på lättrökt lax, picklade senapsfrön och espalettepeppar samt bovetetuille och körvel
Saltbakade betor
155 kr
med timjanshonung, getost och rostade pumpakärnor samt friterad grönkål och riven tryffel

Vegetarisk

Dessert

Vaniljpannacotta
125 kr
med bakad blåbärsglass, havre- och kardemummacrunch och atsinakrasse samt lemoncurd och rostad mandelkaka smaksatt med timjan
Slottets Crème Brûlée
95 kr
smaksatt med vanilj, havrecrunch och citronsorbet samt basilika
Antons pralin
40 kr

Varmrätter

Stekt svensk dovhjort
365 kr
med creme på rostad jordärtskocka, Pommes Fondant och rödvinssky smaksatt med salvia samt bovetemüsli och svarta vinbär
Slottets steak minute
265 kr
med kryddsmör, rödvinssky och pommes frites samt liten sallad på tunt hyvlade och picklade grönsaker
Smörstekt hälleflundra
385 kr
med syrlig kalvsky med dill, rostad butternutpumpa, stuvade kantareller och potatiskrokett smaksatt med lagrad ost och dill
Kroppkakor
295 kr
fyllda med svamp, ragu på öländska bönor, svartkål, äpple och schalottenlök samt palsternackscreme

Vegetarisk

4 rätters Chef's Choice

Ett urval på kockens favoriter

Saltbakade betor
med timjanshonung, getost och rostade pumpakärnor samt friterad grönkål och riven tryffel
Grönkål- och spenatsoppa
med tartar på lättrökt lax, picklade senapsfrön och espalettepeppar samt bovetetuille och körvel
Stekt svensk dovhjort
365 kr
med creme på rostad jordärtskocka, Pommes Fondant och rödvinssky smaksatt med salvia samt bovetemüsli och svarta vinbär
Vaniljpannacotta
med bakad blåbärsglass, havre- och kardemummacrunch och atsinakrasse samt lemoncurd och rostad mandelkaka smaksatt med timjan

Uppskattar du
Mat och Mat?

Hjälp dina vänner att upptäcka lunchguiden Mat och Mat