Karta
Varukorg
Matlådan har lagts i varukorgen

Middagsmeny Camp Ripan

Middagsmeny hos Camp Ripan
  
0980-630 00
  
E-post 
  
Webbplats 

Camp Ripan

Sedan urminnes tider har samerna i sin matlagning använt sig av det som marken, sjöarna, älvarna, skogarna och fjällen ger. När de jordbrukande nybyggarna kom införlivades deras grödor och tamboskap i områdets råvaruutbud och under seklernas gång har det bästa från de båda köken resulterat i en stor del av vår regions husmanskost.
Här, på våra breddgrader, bjuder naturen på ett rikt skafferi med fantastiska råvaror, något vi vill ta vara på och kunna erbjuda dig som vår gäst. I vårt kök förädlas regionens råvaror till välsmakande rätter. I vinkällaren lagras de viner som gifter sig bäst med smakerna på menyn. Som vår gäst, ser vi fram emot att få guida dig på en minnesvärd smakresa i det lappländska skafferiet. Vi vet nämligen att ingenting går upp mot gemenskapen kring en vällagad måltid.

Betyg

4,2

Betyget är ett genomsnittligt betyg samlat från ett flertal andra tjänster som samlar in betyg och omdömen om restauranger.

Information

Fine dining
Fisk & skaldjur
Kött

Prisklass:

Förrätter

Togarashi tartar
135 kr
på gravad röding smaksatt med sju japanska kryddor serveras med wasabi, gari, ponzu, friterat rispapper och frorellrom
Gáhkkupizza
165 kr
bakat på stål från gruvan, toppad med ’nduja på rökt ren och bresaola
Burrata
155 kr
med tomater från Hietelas och örtrostade krutonger på surdeg med balsamicosirap och basilikaolja

Desserter

Dillglass
135 kr
med potatiskrisp, Granny Smith och citronpannacotta
Rabarbersorbet
135 kr
med hasselnötsgranola och vaniljyoughurt
Vaniljpannacotta
125 kr
med jordgubbskompott och vaniljfudge

Varmrätter

Dragen gris
295 kr
Smörstekt torsk med vårens primörer och färskpotatis serveras med Nolly Prat-sås och rökt algrom
BlomkålsBBQ
295 kr
på surdegsbröd med tryffelaioli, picklade rödlök och rostade minipaprikor
Grillad svensk ryggbiff
395 kr
med rostad färskpotatis toppad med parmesan och persilja serveras med dragonsmör, confiterad tomat och bakad rödlök
Smörstekt röding
345 kr
med vårens primörer, färskpotatis, rökt algrom och Noilly Prat-sås
Risotto
295 kr
med sparris, grillad kronärtskocka och rostade rolrosfrön
Caesarsallad
295 kr
med grillat och rökt reninnanlår serveras med knaperstekt fläsk från Vindeln

Uppskattar du
Mat och Mat?

Hjälp dina vänner att upptäcka lunchguiden Mat och Mat