Karta
Varukorg
Matlådan har lagts i varukorgen

Middagsmeny Camp Ripan

Middagsmeny hos Camp Ripan
  
0980-630 00
  
E-post 
  
Webbplats 

Camp Ripan

Sedan urminnes tider har samerna i sin matlagning använt sig av det som marken, sjöarna, älvarna, skogarna och fjällen ger. När de jordbrukande nybyggarna kom införlivades deras grödor och tamboskap i områdets råvaruutbud och under seklernas gång har det bästa från de båda köken resulterat i en stor del av vår regions husmanskost.
Här, på våra breddgrader, bjuder naturen på ett rikt skafferi med fantastiska råvaror, något vi vill ta vara på och kunna erbjuda dig som vår gäst. I vårt kök förädlas regionens råvaror till välsmakande rätter. I vinkällaren lagras de viner som gifter sig bäst med smakerna på menyn. Som vår gäst, ser vi fram emot att få guida dig på en minnesvärd smakresa i det lappländska skafferiet. Vi vet nämligen att ingenting går upp mot gemenskapen kring en vällagad måltid.
Boka bord

Betyg

4,2

Betyget är ett genomsnittligt betyg samlat från ett flertal andra tjänster som samlar in betyg och omdömen om restauranger.

Information

Fine dining
Fisk & skaldjur
Kött

Prisklass:

Förrätter

Nässel
145 kr
Nässelsoppa med smak av ramslök. Serveras med pocherat ägg och chips på Västerbottensost
Nduja
165 kr
Gahkku-pizza bakad på stål från gruvan, toppad med ’Nduja på rökt ren, bresaola och rostade pinjenötter
Twistad röding
135 kr
Rödbetsgravad röding med smak av koriander. Serveras med ponzu, wasabi, sesamfrön och ingefära

Desserter

Messmör
155 kr
Messmörs créme brûlée med hjortron
Dill
145 kr
Dillglass med potatiscrisp, Granny Smith’s och citronpannacotta
Pistage
165 kr
Pistageglass med Zulbia och rabarbercoulis

Varmrätter

Finns i sjön
395 kr
Smörstekt röding med blomkålspuré, knaperstekt fläsk och pepparrot
Korv på lamm
335 kr
Hemmagjord korv på lamm. Serveras med polentapuré, rostad lök och rödvinssky
Svenskt kött
495 kr
Grillad svensk oxfilé med dragonsmör, parmesan och Pommes Anna

Uppskattar du
Mat och Mat?

Hjälp dina vänner att upptäcka lunchguiden Mat och Mat