I priset ingår sallad, hembakat bröd, kaffe och sötsak.
OBS! Måndagar serveras ingen fiskrätt då det inte finns färsk fisk att tillgå.
Sista beställning till köket 13.30
A la carte lördag 13:00-22:00
( Ingår inte sallad,kaffe och sötsak som på resterande dagar)
Ring eller tryck på boka bord knappen för att garantera din plats!
Morot och stekostbiffar, grillad vårlöksmajonnäs, rostad potatis samt sallad på grönkål, fetaost och picklade senapsfrön
Vegetarisk
Lördag 8/11
Råbiff på innanlår från Bjursunds slakteri
165 kr
svampemulsion och syrad schalottenlök samt krispig palsternacka och torkat lingonpulver
Slottets Toast skagen
185 kr
på hembakat brioche, picklad rödlök, citron samt plockad dill
Laktosfri
Grönkål- och spenatsoppa
165 kr
med tartar på lättrökt lax, picklade senapsfrön och espalettepeppar samt bovetetuille och körvel
Saltbakade betor
155 kr
med timjanshonung, getost och rostade pumpakärnor samt friterad grönkål och riven tryffel
Stekt svensk dovhjort
365 kr
med creme på rostad jordärtskocka, Pommes Fondant och rödvinssky smaksatt med salvia samt bovetemüsli och svarta vinbär
Slottets steak minute
265 kr
med kryddsmör, rödvinssky och pommes frites samt liten sallad på tunt hyvlade och picklade grönsaker
Smörstekt hälleflundra
385 kr
med syrlig kalvsky med dill, rostad butternutpumpa, stuvade kantareller och potatiskrokett smaksatt med lagrad ost och dill
Kroppkakor
295 kr
fyllda med svamp, ragu på öländska bönor, svartkål, äpple och schalottenlök samt palsternackscreme
Vaniljpannacotta
125 kr
med bakad blåbärsglass, havre- och kardemummacrunch och atsinakrasse samt lemoncurd och rostad mandelkaka smaksatt med timjan
Slottets Crème Brûlée
95 kr
Antons pralin
40 kr
Söndag 9/11
Lunchstängt
Att äta lunch på Teleborgs Slott i Växjö, strax utanför Linnéuniversitetet, är en upplevelse i en unik atmosfär. Det sagolika slottet med sin imponerande nygotiska arkitektur från slutet av 1800-talet skapar en minnesvärd kulinarisk miljö. Det är en plats där historia och matkonst möts på ett förtrollande sätt.