med dillmajonnäs, picklad rödlök och kokt potatis.
Helstekt fläskkarré
med rosmarinsky, äpplemos och kokt potatis.
Indisk kikärtsgryta
med curry och ris.
Lördag 14/6
Pocherad fiskfilé
175 kr
med tomatsmörsås, palsternackspuré och kokt potatis.
Baconlindad oxjärpe
med rödvinssås, bakad tomat och rostad potatis.
Dessert: hallonpaj med vaniljsås.
Söndag 15/6
Pocherad fiskfilé
175 kr
med tomatsmörsås, palsternackspuré och kokt potatis.
Baconlindad oxjärpe
med rödvinssås, bakad tomat och rostad potatis.
Dessert: hallonpaj med vaniljsås.
Välkommen till Restaurang Kajkanten på Bohusläns Museum i Uddevalla – en plats där du kan njuta av mat med både hjärta och själ! Här serveras kravmärkt mat tillagad av råvaror från lokala producenter, med fokus på att lyfta fram smakerna från Bohuslän. Varför inte prova landskapets specialitet, äggost, eller unna dig en klassisk husmanskost? Till lunchen ingår alltid en fräsch salladsbuffé och hembakt bröd, och du kan avsluta måltiden med något gott till kaffet.
Vi bjuder på en stämningsfull miljö vid vattnet, perfekt för en paus i vardagen eller som del av ditt museibesök. Varje dag har vi två lunchrätter att välja mellan, alltid med ett vegetariskt alternativ. På helgerna serveras vi en speciell helglunch för att sätta extra guldkant på ditt besök. Kom och upplev en smakresa i hjärtat av Bohusläns kulturhistoria – du hittar oss på Museigatan 1 i Uddevalla. Varmt välkommen!
Uppskattar du Mat och Mat?
Hjälp dina vänner att upptäcka lunchguiden Mat och Mat