med skirat smör, riven pepparrot, sparris och kokt potatis.
Helstekt kotlettrad
med rödvinssky, chilliecreme och klyftpotatis.
Dessert
peach melba.
Fredag 2/5
Stekt fiskfilé
135 kr
med remouladesås, picklad rödlök och potatispuré.
Köttfärsgratäng
med potatis, aubergine och ostsås. tomat & löksallad.
Rödbetsbiff
med tzatziki och klyftpotatis.
Lördag 3/5
Pocherad fiskfilé
175 kr
med vitvinssås, morotspurè och kokt potatis. .
Långbakad fläskkarré
med bacon & kaprissky, marinerad tomat och rostad potatis.
Dessert: silviakaka
Söndag 4/5
Pocherad fiskfilé
175 kr
med vitvinssås, morotspurè och kokt potatis. .
Långbakad fläskkarré
med bacon & kaprissky, marinerad tomat och rostad potatis.
Dessert: silviakaka
Välkommen till Restaurang Kajkanten på Bohusläns Museum i Uddevalla – en plats där du kan njuta av mat med både hjärta och själ! Här serveras kravmärkt mat tillagad av råvaror från lokala producenter, med fokus på att lyfta fram smakerna från Bohuslän. Varför inte prova landskapets specialitet, äggost, eller unna dig en klassisk husmanskost? Till lunchen ingår alltid en fräsch salladsbuffé och hembakt bröd, och du kan avsluta måltiden med något gott till kaffet.
Vi bjuder på en stämningsfull miljö vid vattnet, perfekt för en paus i vardagen eller som del av ditt museibesök. Varje dag har vi två lunchrätter att välja mellan, alltid med ett vegetariskt alternativ. På helgerna serveras vi en speciell helglunch för att sätta extra guldkant på ditt besök. Kom och upplev en smakresa i hjärtat av Bohusläns kulturhistoria – du hittar oss på Museigatan 1 i Uddevalla. Varmt välkommen!
Uppskattar du Mat och Mat?
Hjälp dina vänner att upptäcka lunchguiden Mat och Mat