med kall gräslökssås, picklad rödlök och kokt potatis
Ungersk gulasch
med syrad grädde och kokt potatis
Majsplättar
med tomatsås och rostad potatis
Vegetarisk
Torsdag 16/10
Champinjongratinerad fiskfilé
135 kr
med broccoli och potatispuré
Helstekt fläskkarré
med pepparsås och stekt potatis
Majsplättar
med tomatsås och rostad potatis
Vegetarisk
Fredag 17/10
Ugnstekt fiskfilé
135 kr
med stuvad spenat, citron och kokt potatis
Panerad schnitzel
med skysås, gröna ärtor och kokt potatis
Majsplättar
med tomatsås och rostad potatis
Vegetarisk
Lördag 18/10
Söndag 19/10
Välkommen till Restaurang Kajkanten på Bohusläns Museum i Uddevalla – en plats där du kan njuta av mat med både hjärta och själ! Här serveras kravmärkt mat tillagad av råvaror från lokala producenter, med fokus på att lyfta fram smakerna från Bohuslän. Varför inte prova landskapets specialitet, äggost, eller unna dig en klassisk husmanskost? Till lunchen ingår alltid en fräsch salladsbuffé och hembakt bröd, och du kan avsluta måltiden med något gott till kaffet.
Vi bjuder på en stämningsfull miljö vid vattnet, perfekt för en paus i vardagen eller som del av ditt museibesök. Varje dag har vi två lunchrätter att välja mellan, alltid med ett vegetariskt alternativ. På helgerna serveras vi en speciell helglunch för att sätta extra guldkant på ditt besök. Kom och upplev en smakresa i hjärtat av Bohusläns kulturhistoria – du hittar oss på Museigatan 1 i Uddevalla. Varmt välkommen!
Uppskattar du Mat och Mat?
Hjälp dina vänner att upptäcka lunchguiden Mat och Mat