med gräslökssås, sauterade morötter och kokt potatis
Rimmad fläskbog
med senapssky och rotmos
Broccolibiff
med tomatsås och rostad potatis
Onsdag 12/11
Stekt fiskfilé
135 kr
med dillmajonäs, picklad rödlök och kokt potatis
Ungersk gulasch
med syrad grädde och kokt potatis
Broccolibiff
med tomatsås och rostad potatis
Torsdag 13/11
Ångkokt fiskfilé
135 kr
med hummersås, broccoli och kokt potatis
Helstekt fläskkarré
med rosmarinsås. Äppelmos och kokt potatis
Broccolibiff
med tomatsås och rostad potatis
Fredag 14/11
Havets wallenbergare
135 kr
med skirat smör, gröna ärtor och potatispuré
Kycklingfilé
med paprikasås och persiljestekt potatis
Broccolibiff
med tomatsås och rostad potatis
Lördag 15/11
Pocherad fiskfilé
175 kr
med vitvinssås, morotspuré och kokt potatis
Nötköttsfärsbiff
med rödvinssås, sauterade haricots vertes och potatisgratäng
Söndag 16/11
Pocherad fiskfilé
175 kr
med vitvinssås, morotspuré och kokt potatis
Nötköttsfärsbiff
med rödvinssås, sauterade haricots vertes och potatisgratäng
Välkommen till Restaurang Kajkanten på Bohusläns Museum i Uddevalla – en plats där du kan njuta av mat med både hjärta och själ! Här serveras kravmärkt mat tillagad av råvaror från lokala producenter, med fokus på att lyfta fram smakerna från Bohuslän. Varför inte prova landskapets specialitet, äggost, eller unna dig en klassisk husmanskost? Till lunchen ingår alltid en fräsch salladsbuffé och hembakt bröd, och du kan avsluta måltiden med något gott till kaffet.
Vi bjuder på en stämningsfull miljö vid vattnet, perfekt för en paus i vardagen eller som del av ditt museibesök. Varje dag har vi två lunchrätter att välja mellan, alltid med ett vegetariskt alternativ. På helgerna serveras vi en speciell helglunch för att sätta extra guldkant på ditt besök. Kom och upplev en smakresa i hjärtat av Bohusläns kulturhistoria – du hittar oss på Museigatan 1 i Uddevalla. Varmt välkommen!