med broccoli & champinjoner och riven Grana Padano
Vegetarisk
Tisdag 23/12
Husets fiskpudding
135 kr
med skirat smör, gröna ärtor och kokt potatis
Stekt fläsk
med raggmunk och rårörda lingon
Vegetarisk pasta
med broccoli & champinjoner och riven Grana Padano
Vegetarisk
Onsdag 24/12
Stängt
Vi önskar er alla en God Jul!
Torsdag 25/12
Stängt
Välkommen åter fredag
Fredag 26/12
Ugnstekt fiskfilé
135 kr
med Hollandaisesås, sparris och kokt potatis
Kycklingfilé
med chilliecreme, bakad tomat och rostad potatis
Dessert: Mjuk pepparkaka
med lingongrädde
Lördag 27/12
Ångkokt fiskfilé
175 kr
med skirat smör, kapris & rödbetor och kokt potatis
Helstekt kotlett
med timjansky, haricots vertes och potatisgratäng
Dessert: Brownie
med vispgrädde
Söndag 28/12
Ångkokt fiskfilé
175 kr
med skirat smör, kapris & rödbetor och kokt potatis
Helstekt kotlett
med timjansky, haricots vertes och potatisgratäng
Dessert: Brownie
med vispgrädde
Välkommen till Restaurang Kajkanten på Bohusläns Museum i Uddevalla – en plats där du kan njuta av mat med både hjärta och själ! Här serveras kravmärkt mat tillagad av råvaror från lokala producenter, med fokus på att lyfta fram smakerna från Bohuslän. Varför inte prova landskapets specialitet, äggost, eller unna dig en klassisk husmanskost? Till lunchen ingår alltid en fräsch salladsbuffé och hembakt bröd, och du kan avsluta måltiden med något gott till kaffet.
Vi bjuder på en stämningsfull miljö vid vattnet, perfekt för en paus i vardagen eller som del av ditt museibesök. Varje dag har vi två lunchrätter att välja mellan, alltid med ett vegetariskt alternativ. På helgerna serveras vi en speciell helglunch för att sätta extra guldkant på ditt besök. Kom och upplev en smakresa i hjärtat av Bohusläns kulturhistoria – du hittar oss på Museigatan 1 i Uddevalla. Varmt välkommen!