Serveras med kokt potatis, morötter, lök och rödbetor
Salsicciapasta
135 kr
Serveras med Sedanini, fänkål, tomater, vitlök, grädde, parmesanost och persilja
Stekt falukorv
129 kr
Serveras med oststuvad grönkål och kokt potatis
Kallrökt lax
139 kr
Serveras med potatissallad, grönsallad, dill och citron
Halloumi burger (veg)
129 kr
Serveras med anchomajon, sallad, picklad rödlök, tomat, halloumi och guacamole
Vegetarisk
Tisdag 10/6
Klassisk kalops
139 kr
Serveras med kokt potatis, morötter, lök och rödbetor
Salsicciapasta
135 kr
Serveras med Sedanini, fänkål, tomater, vitlök, grädde, parmesanost och persilja
Stekt falukorv
129 kr
Serveras med oststuvad grönkål och kokt potatis
Kallrökt lax
139 kr
Serveras med potatissallad, grönsallad, dill och citron
Halloumi burger (veg)
129 kr
Serveras med anchomajon, sallad, picklad rödlök, tomat, halloumi och guacamole
Vegetarisk
Onsdag 11/6
Klassisk kalops
139 kr
Serveras med kokt potatis, morötter, lök och rödbetor
Salsicciapasta
135 kr
Serveras med Sedanini, fänkål, tomater, vitlök, grädde, parmesanost och persilja
Stekt falukorv
129 kr
Serveras med oststuvad grönkål och kokt potatis
Kallrökt lax
139 kr
Serveras med potatissallad, grönsallad, dill och citron
Halloumi burger (veg)
129 kr
Serveras med anchomajon, sallad, picklad rödlök, tomat, halloumi och guacamole
Vegetarisk
Torsdag 12/6
Klassisk kalops
139 kr
Serveras med kokt potatis, morötter, lök och rödbetor
Salsicciapasta
135 kr
Serveras med Sedanini, fänkål, tomater, vitlök, grädde, parmesanost och persilja
Stekt falukorv
129 kr
Serveras med oststuvad grönkål och kokt potatis
Kallrökt lax
139 kr
Serveras med potatissallad, grönsallad, dill och citron
Halloumi burger (veg)
129 kr
Serveras med anchomajon, sallad, picklad rödlök, tomat, halloumi och guacamole
Vegetarisk
Fredag 13/6
Grillad flankstek
149 kr
Serverad med chimchurri, pommes frites, tomatsallad, rödvinssås & bearnaisdip.
Lördag 14/6
Söndag 15/6
Välkommen på lunchen till Svenska Gårdskök på Gärdet i Stockholm. Vårt främsta mål är att servera god och hälsosam mat som man kan stå sig på. Vi använder svenskt kött och ekologiska grönsaker för att förbättra smaken och miljön. Vi gör såklart vår egen mat och såser här i köket så att kalla vår mat för hemmagjord är ingen överdrift. Vi är ett litet familjföretag som har mer än 15 år erfarenhet i restaurangbranschen, såsom Operakällern, Brillo och Sturehof. Där lärde sig ägaren Ferdous att utveckla sina färdigheter och passion för svensk husmankost och krogmat och såg samtidigt bristen på kunskap och utbudet av traditionell svensk mat. Därför så valde han att följa sin dröm och starta Svenska Gårdskök i juni 2021.
Uppskattar du Mat och Mat?
Hjälp dina vänner att upptäcka lunchguiden Mat och Mat