med potatis- och rotselleripuré, svamps ås samt rårörd vinbärssylt
Ost- och purjolöksgratinerad koljafilé
med krämig citronsås samt kokt potatis toppad med babyspenat
Dagens Pasta: Spaghetti Bolognese
(nötfärs, rött vin, riven grana padano)
Tonfisksallad
med rostad sötpotatis, kokt ägg, marinerad purjolök samt Rhode Islanddressing
Broccoli och- fetaostbiffar
med tzatziki samt dagens potatis
Vegetarisk
Champinjonsoppa
med toppad med grana padanochips
Pensionärer 120 kr
(säg till i kassan)
Tisdag 28/10
Orangeriets kålpudding
135 kr
med gräddsås, kokt potatis samt lingonsylt
Räkfylld koljafilé
med vitvinssås samt potatisstomp smaksatt med pepparrot toppad med dill
Dagens Pasta: Spaghetti Bolognese
(nötfärs, rött vin, riven grana padano)
Tonfisksallad
med rostad sötpotatis, kokt ägg, marinerad purjolök samt Rhode Islanddressing
Broccoli och- fetaostbiffar
med tzatziki samt dagens potatis
Vegetarisk
Champinjonsoppa
med toppad med grana padanochips
Pensionärer 120 kr
(säg till i kassan)
Onsdag 29/10
Schnitzel
135 kr
med lättfriterad potatis, chilibearnaise samt gröna ärtor
Fiskgratäng med stenbitsrom, salladslök och lime
med dill- och smörslungad potatis samt citron
Dagens Pasta: Quattro Formaggi
(fyra ostar) med oxfilé, broccoli, grädde samt persilja
Tonfisksallad
med rostad sötpotatis, kokt ägg, marinerad purjolök samt Rhode Islanddressing
Broccoli och- fetaostbiffar
med tzatziki samt dagens potatis
Vegetarisk
Champinjonsoppa
med toppad med grana padanochips
Pensionärer 120 kr
(säg till i kassan)
Torsdag 30/10
Krämig fisksoppa
135 kr
med toppad med handskalade räkor, hemmagjorda pannkakor, sylt och grädde
Basilikamarinerad kalkonfilé
med gräddig paprikasås samt hasselbackspotatis toppad med syrad squash
Stekt panerad strömming
med potatismos, skirat smör samt lingonsylt
Dagens Pasta: Quattro Formaggi
(fyra ostar) med oxfilé, broccoli, grädde samt persilja
Tonfisksallad
med rostad sötpotatis, kokt ägg, marinerad purjolök samt Rhode Islanddressing
Broccoli och- fetaostbiffar
med tzatziki samt dagens potatis
Vegetarisk
Champinjonsoppa
med toppad med grana padanochips
Pensionärer 120 kr
(säg till i kassan)
Fredag 31/10
Tomat- och whiskeymarinerad fläskfilé
135 kr
med rökig rödvinssås, potatis- och rotfruktsgratäng samt baconlindad haricot verts
Torsk bordelaise
(panko, smör, vitlök, örter, citron) med potatispuré samt ångade sockerärtor
Dagens Pasta: Quattro Formaggi
(fyra ostar) med oxfilé, broccoli, grädde samt persilja
Tonfisksallad
med rostad sötpotatis, kokt ägg, marinerad purjolök samt Rhode Islanddressing
Broccoli och- fetaostbiffar
med tzatziki samt dagens potatis
Vegetarisk
Champinjonsoppa
med toppad med grana padanochips
Pensionärer 120 kr
(säg till i kassan)
Lördag 1/11
Lördagslunch
145 kr
serveras mellan 11-14.00, då ingår vatten/måltidsdryck, kaffe samt salladsbuffé
Söndag 2/11
Lunchstängt
Att äta lunch hos Orangeriet i Stadsparken i Borås är en behaglig upplevelse där god mat och kvalitetsråvaror står i centrum. Den natursköna miljön i parken förhöjer måltiden, och skapar en avslappnad atmosfär. Det är ett perfekt ställe för en lugn lunch mitt i Stadsparken.